9.02.2017

Babka dyniowo-cynamonowa

Pyszne, miękkie ciasto dyniowe z cynamonem. Robi się go błyskawicznie, znika równie szybko. Jeżeli ktoś jeszcze ma pure z dyni w spiżarce, najwyższa pora go wykorzystać!
Przepis z facebooka:od Atomic Holistic Lifestyle


Składniki:
350 g pure z dyni
150 g oleju kokosowego (roztopionego)
100 g mąki jaglanej
90 g mąki ryżowej
5 małych jaj
1 łyżeczka sody oczyszczonej
40 g cukru brązowego
3 łyżeczki cynamonu

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Wszystkie inne składniki i żółtka wymieszać, delikatnie wmieszać do masy pianę z białek. Przełożyć do formy i piec 40-50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz