14.07.2015

Chleb kukurydziany

Chlebek wypatrzony w Kuchni bez glutenu. Ujął mnie jego widoczny na tamtejszym zdjęciu, miękki i delikatny miąższ. I nie zawiodłam się - chleb faktycznie jest mięciutki i choć z mąki kukurydzianej, to miękki pozostaje przez około dwa dni. A później smakuje świetnie w formie grzanek - strasznie do nich tęsknię, odkąd jemy ciężki, ziarnisty chleb.
Na pewno będzie się u mnie pojawiał!

W oryginalnym przepisie chlebek jest z suszonymi pomidorami, ale ja chciałam zrobić go bardziej uniwersalnym i pominęłam ten składnik. Właściwie przepis bez zmian, więc nie będę go tutaj kopiować.
Przepyszny z domowej roboty dżemem truskawkowym!

1 komentarz:

  1. Ależ pięknie wygląda! Może i ja też pokuszę się na ten myk z pominięciem pomidorków, żeby właśnie było uniwersalnie. NIe mogę się napatrzeć na ten chlebek :-)

    OdpowiedzUsuń