21.01.2016

Czekoladowe muffinki na zsiadłym mleku

Szybkie muffinki, eksperymentalnie zamiast mleka dodałam mleko zsiadłe. Wyszły odrobinę bardziej "serowe". Najlepsze świeże lub na drugi dzień. Na trzeci dzień są już trochę twarde.


1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki ryżowej
3/4 szklanki mąki gryczanej
1/2 szklanki cukru/ksylitolu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao
pokrojona tabliczka czekolady

= wszystko wymieszać w miseczce.

1/3 szklanki oleju
1 jajko
1 szklanka mleka zsiadłego

= wymieszać w drugiej miseczce. Połączyć z suchymi składnikami, krótko wymieszać - tylko do połączenia składników. Przelać do foremek, piec w 205 stopniach ok. 18 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz